utorak, 15. rujna 2015.


EPIZODA 1.03 - The Dog



"Dobri ljudi će prvi umrijeti."
Daniel Salazar

Eto, konačno dočekana i odgledana treća epizoda FEAR TWD. Malo dosadna, a? To je prvi utisak i meni bio, ali (mora biti jedan veliki ali) malo pogledajte šire i dublje u ovu epizodu.

Nadovezuje se epizoda na prijašnju, sa Travisom i ostalima zatočenim kod namrgođenog brice, sa Madison i klincima kod kuće koji su odlučili odigrati Monopoly za dobra stara vremena.
Neeeema veze što je Madison prije smlavila glavu ravnatelj-walkera, neeema veze sto je Nick svog dilera pregazio (i to više puta?!), a ovaj ostao režati na njega sa slomljenom nogom. Alicia je isto zaboravljiva, dragi joj doma krepava, postaje walker, a ona igra Monopoly. Cura godine, nema što.
No sad, malo da se obazirem na te vražje glupe situacije koje im se događaju i jednako mutave postupke od njih.

Za nas su mutave, da ne mogu biti gluplje, al fakat. Svi mi znamo ako je vani sranje neko u toku, odmah reagirati po drilu.Spuštaj rolete, zatvaraj prozore, zaključaj vrata, ugasi svjetla, pravi se da ne dišeš kad si u opasnosti.
E, jebaji ga. Kod njih to nema, oni nemaju uopšte pojam živih mrtvaca, nikad čuli za to, niti im se čini moguće da se može nešto takvo desiti. Za to je zaslužan Robi Kirkmanov, davno je on nagovijestio da u svijetu "THE WALKING DEAD" I "FEAR THE WALKING DEAD " ne postoji uopšte pojam "zombie", zato ih i nazivaju svakakvim imenima. Nama je to nepojmljivo i nemoguće, kad smo desetljećima bombardirani svakakvim horrorcima, što filmovima, što serijama.
Ali, probajmo se u njihovu kožu staviti, svatko od nas bi pravio gluposti i mutave stvari, dok ne bi iskustvom stekli vještine za preživljavanje (ako nas ne bi prije požvakali)... tako da im moramo progledati kroz prste i ne previše kritizirati im postupke.

Da se vratim malo na radnju.
Kaos, ludilo i opća anarhija. E tako bi se moglo opisati stanje na ulici pred brijačnicom, kad zakuha zid preče im je da bježe, nego da se skuhaju... Jebi ga mora ostaviti Daniel svoje voljene Češljiće i portrete muških frizura i bježati, al vidi vraga nije bježao u suprotnom smjeru od Manawa familije, nego za njima. Ma lukav je on, zna dobro da se moraju zajedno držati, ali samo je tu još jedan tvrdoglavi muškarac, pa si izbijaju rogove malo.
No, evo opet jedne gluplje scene i prikaz kako imaju više sreće nego pameti. SVI auti oko Travisovog kamioneta su zapaljeni, preokrenuti ili onesposobljeni, on ko frajer doleti do njega, ukrca ekipu pozadi i upali auto bez problema odvezavši se u sumrak (figurativno rečeno, posto je već noć).
Usput sjebe nogu gđa Salazar, pa imaju jednog novog, friškog walkera u nastajanju među svojim redovima. Ćemo da vidimo, to je jedan od mogućih scenarija. Kod Kirkmana se nikad ne zna, a ovdje nije po stripu radjena serija, pa niti ne znamo tko bi mogao pasti kao prva žrtva.
Ostatak epizode je nabijen situacijama koje ih stavljaju u stvarnost, koje im daju do znanja da nema više spasa za normalan život.

KONAČNO!! Stižu do Madisonine kuće, al' vidi vraga njih nema, ali ima susjed koji je svratio, usput ogladnio i navalio na švedski stol načinjen od Kommissara Rexa. Ulazi Madison sa sačmaricom, koju Nick maznuo od susjede Su-Su, opali Travis susjeda Peru posred face, ali on i dalje ga želi pojesti. Uzima dasa brico sve u svoje ruke i skrati susjeda s prve strane, onako samo malo da mu naglasi profil i mozak.

Taman svi se dogovore da ujutro odlaze što dalje od svega, živi dočekaju jutro. Krenu, kad evo ti vojske koja misli da imaju sve pod kontrolom i da krvlju se taj virus širi dalje. Ma oni su najveće budale od svih, žive u zabludi da će sve biti po starom, da će sve se popraviti, umjesto da priznaju da je svijet kakvog znaju nestao.

Zanima me jako kako će sve dalje se nastaviti, pitanja kolaju glavom:
-Hoće li gđa Salazar pojesti nekog bližnjeg kad se pretvori u Walkera?
-Hoće li Travisova žena br.1 ubiti ženu br.2 ako se pretvori u hodajućeg mrtvaca?
-Hoće li Nick konačno se presvući iz kostima "Bad Grandpa"?

Vidjeti ćemo, to be continued...

Ocjena: 7/10

Autor: Ivy

Nema komentara :

Objavi komentar